Siirry sisältöön

Näin varaudut tulevan talven nouseviin energiakustannuksiin

Energiakriisistä johtuva energian hinnan nousu näkyy erityisesti kuluttajahinnoissa. Tästä johtuen kotitalouden kulut saattavat nousta talven tullessa huomattavasti, ja suuret sähkölaskut ymmärrettävästi pelottavat monia. Nyt jos koskaan on järkevää tarkastella oman asumisen energiankulutusta kriittisesti, ja tehdä tarvittavat muutokset sen vähentämiseksi. Kiinnittämällä huomiota oman taloutesi energiankulutukseen voit säästää kotitaloutesi energiakuluissa.

Investoi energiatehokkuuteen

Kotitalouksissa sähkönkulutuksen suurimmat menoerät muodostuvat tyypillisesti lämmityksestä sekä taloussähköstä, joka pitää sisällään kodin valaistukseen, elektroniikkaan ja kodinkoneisiin kuluvan energian. Energiansäästötalkoisiin kannattaa lähteä kiinnittämällä huomiota energiatehokkuuteen esimerkiksi kotisi valaistuksessa sekä lämmityksessä. Investoimalla energiatehokkaampaan valaistukseen ja lämmitykseen nyt, ehdit vielä vähentää kotitaloutesi energiankulutusta ennen talven tuloa, jolloin investointi maksaa itsensä nopeasti takaisin.

Sähköpatterit

Suurin osa Suomen sähkölämmitteisistä kodeista on rakennettu 1970- ja 1980-luvuilla. Termostaatit eli sähkölämmityksen säätimet ovat ottaneet suuria kehitysharppauksia sitten 1980-luvun. Taloudellisesti kannattava ja tehokas keino kodin energiatehokkuuden kasvattamiseksi on päivittää kodin sähköpatterit moderniin energiatehokkaampaan patteritekniikkaan. Modernin patteritekniikan avulla lämpö jakautuu tasaisemmin huoneistoon ja reagoi tarkemmin lämmitystarpeeseen. Nykyaikainen patteritekniikka mahdollistaa lämpötilan tarkemman säätämisen, mikä vähentää turhaa hukkalämpöä.

blogi-säästöarvio

Led-valaisimet / polttimot

Valaistuksen osalta energiatehokas ratkaisu on päivittää kodin valaistus vähäenergiseen led-valaistukseen. Led-valaistus on käyttöiältään perinteiseen hehkulamppuun verrattuna jopa 50-kertainen. Markkinoilta löytyy nykypäivänä jo hyvä valikoima led-valaisimia sekä vanhoihin valaisimiin sopivia led-polttimoita.

Led-polttimot kuluttavat keskimäärin sähköä noin 80 % vähemmän kuin hehkulamput, noin 50 % vähemmän kuin loisteputkivalaisimet ja 20 % vähemmän kuin halogeenilamput.

Miksi valita Aidon sähkösaneeraus?

Aidon toteuttama sähkösaneeraus on elämäsi paras remontti. Annamme työllemme aina 100 % tyytyväisyystakuun. Asiakkaan kokemus on meille tärkeä, ja sen vuoksi tarjoamme kiinteän hinnan, ammattitaidolla tehdyn remontin ja 12 vuoden takuun. Tilaa maksuton kuntokartoitus!


Sähkösaneerausyritys Aito Talotekniikka löytää vuosittain satoja hiiriä vanhojen omakotitalojen sähkötauluista

Aito Talotekniikan Kotien sähköturva 2024 -raportti kertoo vanhojen omakotitalojen piilossa olevista sähkö- ja paloturvallisuusriskeistä.

Lue lisää

Kolme yleisintä sähköturvallisuusriskiä suomalaisissa omakotitaloissa

Kotien sähköturva 2024 -raportti: vanhat talot sisältävät sähköturvallisuusriskejä. Löysät liitokset, jatkojohdot ja eristeviat ovat yleisimpiä.

Lue lisää

Paljonko omakotitalon sähkösaneeraus maksaa?

Harkitsetko omakotitalon sähkösaneerausta? Lue, mitä sähkösaneeraus keskimäärin maksaa, mitkä tekijät vaikuttavat remontin hintaan ja mitä kaikkea siihen sisältyy.

Lue lisää