Siirry sisältöön

Onko sähköpalolla porttikielto kotiisi?

Onko sähköpalolla porttikielto kotiisi?

Sähkölaitteet ovat yleisiä kotien tulipalojen aiheuttajia. Useimmiten sähköpalojen syttymissyyssä on kyse ihmisen omasta toiminnasta esimerkiksi sähkölaitteiden väärinkäytöstä, sähkölaitteiden asentamisesta sellaisiin olosuhteisiin, joihin laitetta ei ole tarkoitettu tai sähköjohdon tai sen eristeen vaurioittumisesta. Muita syttymissyitä voivat esimerkiksi olla sähkölaiteviat, sähkölaitteeseen tulleet vauriot tai niihin kulkeutunut ylimääräinen materiaali kuten pöly tai kosteus.

Mitä ovat konkreettiset teot kotisi sähköpaloturvallisuuden edistämiseksi?

Paras tapa suojautua sähköpalolta on käyttää sähkölaitteita niiden käyttöohjeiden mukaan sekä varmistaa kodin sähköjärjestelmän turvallisuus esimerkiksi ammattilaisen kanssa. Näillä toimilla voidaan alentaa tulipalon riskiä, mutta ei suoraan poistaa sen mahdollisuutta. Tämän vuoksi on tärkeää, että kodista löytyy toimivat oikein sijoitellut palovaroittimet.

Toimivat palovaroittimet ovat helppo tapa pitää huolta kodin paloturvallisuudesta. Nykypäivän modernit palovaroittimet ovat sähköverkkoon kytkettyjä ja sähkökatkon varalta paristoilla varmennettuja. Verkkovirtatoiminen palovaroitin on huoltovapaampi kuin perinteinen pelkällä paristolla toimiva varoitin, sillä paristoa ei tarvitse vaihtaa yhtä useasti. Nykyään on myös mahdollista kytkeä kodin eri huoneiden palovaroittimet keskustelemaan toistensa kanssa, jolloin tulipalon syttyessä hälytys laukeaa jokaisessa huoneessa, ja aikaa reagoida jää enemmän.

Aito Talotekniikka asentaa kodin sähkösaneerauksen yhteydessä paristovarmenteiset verkkovirtapalovaroittimet asiakkaan toiveiden mukaisesti. Tämä on sähkösaneerauksen ohessa merkittävä tapa lisätä kodin paloturvallisuutta.

Palovaroittimien toimivuuden varmistamisen lisäksi on myös tärkeää tarkastella kodin muun sähköjärjestelmän kuntoa paloturvallisuuden näkökulmasta. Usein sähköjärjestelmän paloturvallisuuteen liittyvät riskit ovat piileviä, eivätkä näin ollen silmämääräisesti havaittavissa. Sähköjärjestelmän kuntoa kannattaakin siis miettiä kahden seuraavan kysymyksen kautta:

  • Onko kodin sähkölaitteissa tai -järjestelmässä tullut vastaan liiallista lämpenemistä, tummumia tai laitteiden/järjestelmän toimimattomuutta?
  • Onko kodin sähköjärjestelmä yli 30 vuotta vanha, eli jo mahdollisesti tulossa käyttöikänsä päähän?

Mikäli vastasit edes toiseen kysymyksistä myöntävästi, on näissä tilanteissa järkevää arvioida sähköjärjestelmän kunto ammattilaisen toimesta. Anna sinäkin sähköpalolle porttikielto kotiisi!

Laitetaanko kotisi sähköt kuntoon?

Aidon toteuttama sähkösaneeraus on elämäsi paras remontti. Annamme työllemme aina 100 % tyytyväisyystakuun. Asiakkaan kokemus on meille tärkeä, ja sen vuoksi tarjoamme kiinteän hinnan, ammattitaidolla tehdyn remontin ja 12 vuoden takuun. Tilaa maksuton kuntokartoitus!


Näin varaudut tulevan talven nouseviin energiakustannuksiin

Energiakriisistä johtuva energian hinnan nousu näkyy erityisesti kuluttajahinnoissa. Voit säästää kotisi sähkölaskussa kiinnittämällä huomiota oman taloutesi energiankulutukseen. Lue lisää tästä!

Lue lisää

Paljonko omakotitalon sähkösaneeraus maksaa?

Harkitsetko omakotitalon sähkösaneerausta? Lue, mitä sähkösaneeraus keskimäärin maksaa, mitkä tekijät vaikuttavat remontin hintaan ja mitä kaikkea siihen sisältyy.

Lue lisää

Kyseenalaiset tavat sähkökeskusten asennuksessa

Haluamme osaltamme opastaa asiakkaita huolimattomien sähköasennusten riskeistä ja tarjota tietoa vastuullisesta kodin sähköurakoinnista. Lue lisää tästä!

Lue lisää