Siirry sisältöön

Paljonko omakotitalon sähkösaneeraus maksaa?

Moni omakotitalon omistaja miettii sähkösaneerauksen kustannuksia harkitessaan sähköjärjestelmän päivittämistä. Myös sähkösaneerauksen vaikutus kiinteistön jälleenmyyntiarvoon, sekä vaikutus talon myyntiaikaan mietityttää talon omistajia.

Päivittämällä kotisi sähkökeskuksen, johdotukset sekä sähkölaitteiston ylläpidät merkittävällä tavalla talosi kokonaiskuntoa ja samalla nostat sen arvoa. Päivittämällä sähköt, teet kodistasi paloturvallisen, ekologisemman ja nykyaikaisen.

Mistä remontin hinta koostuu?

Eniten sähkösaneerauksen hintaan vaikuttaa sen sisältö. Kokonaisvaltaisessa, nykyiset standardit täyttävässä sähkösaneerauksessa jokainen pistorasia maadoitetaan, ja kaikki pistorasiaryhmät laitetaan vikavirtasuojan taakse. Tämä edellyttää monesti koko järjestelmän uusimista, eikä pelkkä kalusteiden ja sähköpääkeskuksen päivittäminen tässä tapauksessa riitä.

Edellä mainitusta syystä tarjoamme aina edustajan tekemän kartoituskäynnin ilmaiseksi. Tämän kartoituksen pohjalta voimme laskea taloon sopivan, räätälöidyn tarjouksen. Tarjous tehdään aina kiinteähintaisena avaimet käteen -toimituksena, jolloin yllättäviä kustannuksia ei synny.

Aito Talotekniikan toteuttaman omakotitalon sähkösaneerauksen kokonaishinta asettuu tavallisesti 9 000 € - 25 000 € hintahaitariin. Kokonaisvaltaisessa sähkösaneerauksessa omakotitaloon uusitaan sähköjärjestelmä, joka sisältää kalusteet, johdotukset, pää- sekä ryhmäkeskukset, talon pistorasiat, valokatkaisijat, valaisimet sekä sähköpatterit.

Rahoitus

Haluamme mahdollistaa kotisi kunnon ylläpidon mahdollisimman helposti ja kätevästi. Tästä syystä tarjoamme asiakkaillemme rahoitusmahdollisuutta yhteistyössä OP-Yrityspankin, sekä Santanderin kanssa. Rahoituksen avulla voit kunnostaa omakotitalosi sähköt määrittäen omaan elämäntyyliisi sopivan kuukausittaisen kustannusmäärän.

Kotitalousvähennys

Sähkösaneerauksesta kannattaa aina hakea kotitalousvähennystä. Vähennystä saa tavanomaisesta kotitalous-, hoiva- tai hoitotyöstä sekä oman asunnon ja vapaa-ajan asunnon kunnossapito- ja perusparannustyöstä. Tavanomaisuudella tarkoitetaan työtä, jota tehdään yleisesti kodin ja siellä asuvien henkilöiden hyväksi.

Oman asunnon lisäksi kotitalousvähennystä saa myös omien tai puolison vanhempien tai isovanhempien asunnossa tai vapaa-ajan asunnossa tehdystä kotitalousvähennykseen oikeuttavasta työstä. Oman asunnon ja vapaa-ajan asunnon määritelmä sisältää myös piha-alueen ja piha-alueella olevat rakennukset.

Vuonna 2020 kotitalousvähennyksen enimmäismäärä on 2 250 €. Enimmäismäärä on hakijakohtainen, joten puolisot voivat hakea vähennystä vuonna 2020 teetetystä työstä 2 250 € kukin. Kotitalousvähennyksen kalenterivuosikohtainen omavastuu on 100 €.


Omakotitalon sähkösaneeraus – huomioi nämä 5 asiaa suunnitteluvaiheessa

Harkitsetko omakotitalon sähkösaneerausta? Lue viisi tärkeää seikkaa, jotka kannattaa huomioida projektin onnistumiseksi.

Lue lisää

Milloin vanhaan omakotitaloon kannattaa tehdä sähkösaneeraus?

Omakotitalon sähkösaneeraus tulee ajankohtaiseksi, kun kiinteistön käyttöikä lähestyy 30 vuotta, sillä sähköjärjestelmän keskimääräinen käyttöikä on noin 30–40 vuotta.

Lue lisää
Onko sähköpalolla porttikielto kotiisi?

Onko sähköpalolla porttikielto kotiisi?

Sähkölaitteet ovat yleisiä kotien tulipalojen aiheuttajia. Lue blogistamme, mitkä konkreettiset teot parantavat kotisi sähköpaloturvallisuutta.

Lue lisää